У Львові з'явився новий мурал, присвячений продовольчій безпеці в умовах війни

902 0
Тематика стінопису пов’язана із втратами України у секторі продовольчої безпеки, спричиненими масовими обстрілами та підпалами пшеничних полів окупантами.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У львівському парку «Залізна вода» зʼявився новий мурал, присвячений продовольчій безпеці в умовах війни. Курував процес художник зі США Бенджамін Свотез, що приїхав підтримати Україну. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Тематика стінопису пов’язана із втратами України у секторі продовольчої безпеки, спричиненими масовими обстрілами та підпалами пшеничних полів окупантами. 

Читайте також: Королі стін. Хто, як і навіщо малює мурали у Львові

«Безперечно, ми хочемо привернути увагу до проблеми, але основна наша мета – дати надію. У муралі є чимало символізму: схід сонця, що асоціюється із початком нового дня, уквітчана українка, яка символізує силу та гордість за свою країну, орнамент, що є своєрідним оберегом», – розповів Бенджамін Свотез.

Читайте також: ТОП-10 муралів, які можна побачити у Львові. Фото

До участі в акції долучилося понад 50 осіб.  

«Тема продовольчої безпеки є актуальною з початку війни. У просторі міського садівництва та городництва, серед іншого, ми ділимося знаннями про те, що може зробити кожен та кожна. Мова не тільки про вирощування, але й так само про свідоме споживання. І ми радіємо, що у межах цієї арт-події нам вдалося наголосити на цьому додатково», – зазначила співкоординаторка заходу Вікторія Осінкіна.

Читайте також: Мистецтво не може бути ворожим. Чому зникають львівські радянські мозаїки

Нагадаємо, що у Львові за останній час з'явилася низка різноманітних муралів. Зокрема, в стилі «The Beatles» на вул. на Шкільній є мурал Тараса Шевченка, а на стінах електропідстанції, яка розташована біля дитсадка на вул. Караджича, художник Андрій Буняк намалював мурал за мотивом казки. Також на вулиці Василя Стуса зображений мурал, який несе соціальну ідею – закликає дівчат та жінок не піддаватись стереотипам, які їм нав'язують. А на фасаді лікарні швидкої допомоги у Львові – мурал, присвячений лікарям.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!