У Личаківському районі Львова планують звести новий житловий квартал

6423 0
У Личаківському районі планують збудувати житловий квартал та виділити землю для облаштування транспортної розв'язки на перетині з вулицею Пасічною.
скріншот із відео Ігоря Мартиніва

скріншот із відео Ігоря Мартиніва

У Личаківському районі міста планують звести квартал багатоквартирної забудови. У місті триває обговорення проєкту детального плану території, обмеженої вулицями Долішньою, Колумба, Проектованою, залізничною колією, Личаківською, Яловець, Голубця, Яровою, Запольської.

У ДПТ передбачили планувальне рішення щодо використання та забудови території, площею 10,3 гектари у Личаківському районі Львова. Ділянка розташована у зеленому районі міста, на цій території переважає присадибна забудова. На вулиці Тракт Глинянський є промислова територія, її пропонують забудувати житлом. Територія внесення змін обмежена червоними лініями вулиць:

  • на півночі – вул. Проектована-1 (Тракт Глинянський – Проектована), транспортної розв'язки та вул. Станція Личаків;
  • на сході – вул. Козацька, вул. Тракт Глинянський та вул. Ромоданівська;
  • на півдні – вул. Личаківська;
  • на заході – вул. Козика.

 

На цій території планують облаштувати три квартали – між вул.Тракт Глинянський та вул.Тракт Глинянський – Проектована, між вул. Тракт Глинянський та вул. Личаківська, між вул. Козика, вул. Личаківська та проектованого кільця.

Також проєктні рішення ДПТ стосуються території ділянок користування ТзОВ «Амфіон», СШ N63 та ділянок в районі вул. Колумба. На цій території планують житлову забудову, переважно 5-10 поверхів включно (не вище 35 метрів).

Читайте також: На вулиці Колумба – Тракт Глинянський реорганізують рух та нанесуть розмітку «вафельницю»

Детальний план також пропонує облаштувати розв’язку на перетині вулиць Личаківської і Пасічної. Інвестор готовий віддати місту частину своєї території, щоби її облаштувати. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку зазначив депутат львівської міської ради від фракції «Самопоміч» Юрій Лукашевський. Він каже, що інвестор планує забудувати житлом промислову територію за адресою Тракт Глинянський, 1. Утім, є одна суттєва пом'якшуюча обставина для нього.

«Вони готові безкоштовно передати місту частину своїх будівель та території для облаштування квазікільця вул. Личаківська – вул. Пасічна», – каже він.

Громадське обговорення проєкту внесення змін до детального плану території триватиме до 28 листопада 2021 року. Ознайомитися проектом можна за посиланням. Письмові зауваження та пропозиції до проекту можна подавати до управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР через Центри надання адміністративних послуг або на електронну скриньку: [email protected]  

Читайте також: Потрібно будувати нову дорогу або Як розвантажити Личаківську та Винники від заторів

Додамо, що на вул. Христофора Колумба, 8/8а планують звести багатоповерхівку із підземним паркінгом. Йдеться про територію в Личаківському районі, де на початку 20 століття спорудили віллу «Кароліну».

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!