У листопаді ціна на газ для населення зросте на 15%

3147 1
Ціна у 4 899 гривень не враховує ПДВ, націнку газзбутів та транспортні витрати.
ілюстративне фото: 24 канал

ілюстративне фото: 24 канал

У листопаді ціна на газ для населення зросте на 14,7% – 4 899 грн. Про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція. Доповнено

Ціна у 4 899 гривень не враховує ПДВ, націнку газзбутів та транспортні витрати. Зазначається, що ці ціна є найменшою для листопаду за останні чотири роки. 

«Цього місяця регульована ціна газу виявилася вищою, ніж ціна на умовах пропозиції від Нафтогазу «Газовий запас» (4 874,42 грн за тисячу кубометрів), тож споживачі, які скористались цією пропозицією, зекономлять свої кошти», – нажуть у компанії.

Ціну на газ для населення визначають за формулою, яка відображує ринкові ціни з двомісячним відставанням. У жовтні ціна на газ для населення становила 4 272,76 грн.

Читайте також: Оплата комунальних послуг онлайн: 5 інструментів для львів’ян

Додамо, що «Нафтогаз» для визначення ціни газу аналізує 4 показники: ціну для комерційних споживачів за минулий місяць, дані МЕРТ щодо середньої митної вартості газу за минулий місяць, середньозважену ціну на Українській енергетичній біржі та ціну за урядовою постановою №867 від 19 жовтня 2018 року – компанія обирає з них найнижчу. Найменшою виявилася середня митна вартість газу за минулий місяць – за нею і була визначена вартість газу на жовтень.

 

 


Читайте також:
12 Листопада, 2019 08:58
666 ... недовго музика грала ......
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!