У лютому долар може подешевшати. У чому причина

16327 0
Долар на міжбанку поки тримається вище 28 грн за долар, але ринок налаштований на зниження курсу вже в лютому
Фото: nypost.com

Фото: nypost.com

Валютний ринок без особливих сенсацій рухається до діапазону 27-28 грн за долар. Курс долара може знизитися вже в перший тиждень лютого. Про це повідомляє LIGA.Фінанси.

Різкого зміцнення гривні не буде, але тенденція на ревальвацію повинна бути чіткою, – говорять опитані учасники фінансового ринку. Консенсус-прогноз на перше півріччя 2021-го, складений LIGA.net в кінці минулого року, говорить про те, що вже в найближчі місяці курс навіть може повернутися в діапазон 26-27 грн. Цього не було з березня 2020-го.

Читайте також: Нацбанк ввів в обіг нові монети шестигранної форми. Фото

Особливу роль в цьому процесі відіграватиме прогрес України у відносинах з МВФ. Якщо уряд зможе домовитися про новий транш, незважаючи на фіксацію цін на газ, курс буде рухатися в бік зазначених цифр швидше, очікують фінансисти.

Вкладення іноземних інвесторів в український держборг – одна з двох головних причин, за якою фінансисти очікують зміцнення гривні в перші місяці 2021-го (друга – високі ціни на товари українського експорту).

Нагадаємо, що Національний банк України прийняв нову постанову щодо врегулювання правил продажу і купівлі валюти. Вона почала діяти нині і стосується ринку, а також його учасників

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!