У Маріуполі домовилися про гуманітарний коридор для жінок, дітей і літніх людей

1056 0
Людей евакуюватимуть із Маріуполя через Мангуш і Бердянськ до Запоріжжя.
Руйнування в Маріуполі/Фото з відкритих дежрел

Руйнування в Маріуполі/Фото з відкритих дежрел

Сьогодні, 20 квітня, по обіді має відкритися гуманітарний коридор із Маріуполя через Мангуш і Бердянськ до Запоріжжя для жінок із дітьми та літніх людей. Про це повідомила віце-прем’єрка Ірина Верещук. 

«З огляду на катастрофічну гуманітарну ситуацію в Маріуполі, саме на цьому напрямку ми сфокусуємо наші зусилля сьогодні. Нам вдалося попередньо домовитись про гуманітарний коридор для жінок, дітей та людей похилого віку», – каже вона. 

Читайте також: Знищення українських захисників у Маріуполі поставить крапку у перемовинах

Верещук зазначає, що збір у Маріуполі відбудеться з 14:00 на розі вулиць Таганрозької та 130-ї Таганрозької дивізії. Колона рухатиметься за маршрутом: Маріуполь – Мангуш – Бердянськ – Токмак – Оріхів – Запоріжжя. Зважаючи на дуже складну безпекову ситуацію, під час дії коридору можуть відбуватися зміни, тому слід стежити за офіційними повідомленнями.

Додамо, що гуманітарних коридорів в Україні не було вже три дні, а з Маріуполя людей не випускали ще раніше – з 11 квітня. 

Нагадаємо, у ніч на 20 квітня командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський (Волина) закликав світових лідерів терміново провести «екстракцію» з Маріуполя: вивезти кілька сотень військових і цивільних з «Азовсталі» у безпечне місце на території третьої держави. Учора, 19 квітня, Служба безпеки України оприлюднила розмову ростовського командира взводу росіян, у якій ідеться про те, що завод «Азовсталь» у Маріуполі вони мають зрівняти з землею. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!