У Маріуполі від зневоднення померла дитина

2416 0
Відповідальність за це – і на тих, хто вже 13 днів не може ухвалити на заході у кабінетах очевидно необхідне рішення.
Українська Правда

Українська Правда

У Маріуполі в Донецькій області від зневоднення померла дитина. Це трапилося вперше за десятки років, вперше, мабуть, із часів вторгнення нацистів, – повідомляє у своєму зверненні президент Володимир Зеленський.

«Маріуполь. Мирне і працьовите місто без будь-якої внутрішньої злоби. Його оточили. Заблокували. І спеціально виснажують. Спеціально катують. Окупанти свідомо відключають звʼязок. Свідомо блокують підвезення їжі, постачання води. Відключають електрику.

Почуйте мене сьогодні, шановні партнери! Від зневоднення померла дитина. У 2022 році», – каже він.

Читайте також: Росія порушила домовленості про «зелений коридор» і обстрілює Маріуполь

За словами президента, провина за кожну смерть кожної людини в Україні від авіаударів та в заблокованих містах – на російській державі, на російських військових. На тих, хто віддає і хто виконує злочинні накази, хто порушує всі правила ведення війни, хто свідомо знищує Український народ. Проте відповідальність за це – і на тих, хто вже 13 днів не може ухвалити на заході у кабінетах очевидно необхідне рішення.

«На тих, хто досі не убезпечив українське небо від російських вбивць. Хто не врятував наші міста від авіаударів. Від цих бомб, ракет. Хоча може. Хто не допомагає зняти блокаду», – додає він.

Нагадаємо, що російські окупанти почали обстріл Маріуполя і околиць, вони порушили домовленості про «зелений коридор», яким мали евакуювати жінок і дітей та надати гуманітарну допомогу маріупольцям.

 





 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!