У медзакладах Львівщини поменшало лікарів. У чому причина

2540 0
Зменшення кількості лікарів не є проблемою, адже у області був надлишок кадрів.
фото умовне

фото умовне

Згідно з даними за 9 місяців 2023 року, у області 10 535 лікарів, а в 2022 році їх було 11 515. Середнього медперсоналу теж поменшало: у 2022 році було 17 833, а у 2023 – 17 737. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров’я ЛОВА Наталія Літвінська.

За її словами, зменшення кількості медпрацівників може бути тому, що частину закладів реорганізовують по територіальних громадах, також кількість може залежати від пакетів, які підписав або не підписав заклад охорони здоров'я. Зокрема, частина лікарів пішла воювати, а інша виїхала за кордон.

Читайте також: Біля Львова планують збудувати ще один реабілітаційний центр

«У нас був найбільший надлишок кадрів в Україні. Поки що нам не скаржилися, що когось дуже не вистачає. Є лише недостаток певних професій – це реабілітолог, ерготерапевт», – зазначила Наталія Літвінська. 

Нагадаємо, у Львівській громаді на одного лікаря первинної медичної допомоги є 1,06 медсестер. Такі дані продемонстрували у новій системі моніторингу якості надання послуг первинної медичної допомоги, яку запустили у Львові. Як зазначила Tvoemisto.tv керівниця управління охорони здоров'я ЛМР Марта Матюшко, станом на сьогодні на первинній медичній допомозі працює 534 сімейних лікарів та 550 медичних сестер. Водночас у 2022 році у Львівській МТГ було 480 лікарів при 613 тис. декларантів. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!