У мережу виклали перший ролик із серії про музеї Львівщини. Відео

2208 0
Загалом проєкт включає сім інформаційних роликів, присвячених музеям області.
Фото: Скрін із відео

Фото: Скрін із відео

Напередодні Міжнародного дня музеїв, який відзначатимуть 18 травня, у мережу виклали ролик про музеї Львівщини, які увійдуть в серію відео під назвою «Дивуватися. Цінувати. Берегти. Музеї Львівщини». Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Читайте також: У Золочівському замку відкрили виставку «Крилата феєрія». Фото

Загалом, проєкт включає сім інформаційних роликів, присвячених музеям області, які підготували Рада директорів музейників Львівщини спільно департаментом з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА підготували серію 

У першому ролику запрошують ознайомитися з Львівським історичним музеєм та музеєм «Тюрма на Лонцького».

«18 травня – Міжнародний день музеїв. Для Львівщини – це особливе свято, адже кількість і різноманіття музеїв у нашому регіоні вражає. Всіх запрошую не лише до перегляду роликів, але й до відвідин цих музеїв», – написав Максим Козицький.

Читайте також: Як розповідають про Другу світову війну у Музеї «Територія терору». Відео

За словами директорки департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Ірини Гаврилюк, серіал «Дивуватися. Цінувати. Берегти. Музеї Львівщини» – це своєрідне звернення до суспільства, промоція наших музеїв та нагадування, що ми маємо чим пишатися і про що дбати.

Довідково

Міжнародний день музеїв відзначається щорічно більш, ніж у 150 країнах світу. А з 1992 р. Міжнародна рада музеїв ICOM обирає для Міжнародного Дня музеїв тему, яка є відображенням проблем суспільства. Тема Міжнародного дня музеїв 2021: «Майбутнє музеїв: відновлення і переосмислення».

Львівський історичний музей – один із найстаріших і найбагатших музеїв України. Він заснований 128 років тому й налічує у своїх колекціях понад 370 тисяч предметів, що представлені у 10 експозиційних відділах та секторах.

Музей «Тюрма на Лонцького» – колишня в’язниця у Львові, яку використовували в ХХ ст. польська, радянська та нацистська влада. Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів створили у 2009 р. У ньому представлені понад 2 тисячі предметів побуту та особистих речей тогочасних в’язнів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!