Київ

У метро Києва презентували інтерактивну виставку про пропаганду рф

1060 0
За допомогою мобільного застосунку плакати можуть «оживати» на смартфонах.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Києві на станції метро Золоті ворота відкрили виставку, засновану на технологіях доповненої та доданої реальності, про інструменти російської пропаганди, які рф використовує у висвітленні війни.
 
На виставці представлені 30 постерів, які можна відтворити у телефоні завдяки додатку edAR (його необхідно завантажити у смартфон). На екрані відкриються 3D моделі, аудіоматеріали або відео. Також кожен зможе зануритися у VR-портали.
 
 

«Всі переваги 3D, AR та VR досвіду можуть бути доступні без спеціальної техніки. Крім того, інтерактивні новітні формати показують свою ефективність у розвитку медіаграмотності та показують, як жити в інформаційному середовищі в умовах війни», – кажуть організатори виставки.

Відвідати виставку можна до 24 травня безплатно. Вона інклюзивна й має супровід кожного експонату українською та англійською мовами.

До речі, цей проєкт планують представити в Іспанії, Франції, Словаччині, Чехії та в інших європейських країнах.

Раніше ми писали, що у Софійському соборі відкрили унікальну виставку ікон, присвячену полеглим українським воїнам.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!