Київ

У Межигір'ї створять парк-пам'ятку загальнодержавного значення

917 0
Колишня резиденція Януковича отримає статус парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення.
Фото: Міндовкілля

Фото: Міндовкілля

Кабінет Міністрів схвалив проєкт Закону «Про створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я». Про це повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.
 

«Законопроєктом передбачено створення на території Вишгородського району Київської області парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я» загальною площею 138,5937 гектара за рахунок земель державної власності, що надаються йому в постійне користування», – написав він.

Також, згідно з актом, передбачено утворення спеціальної адміністрації парку-пам’ятки у галузі управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Нагадаємо, культурні цінності з ексрезиденцій Януковича – «Межигір’я» та «Сухолуччя», передадуть музеям, які пограбували росіяни

Раніше ми повідомляли, вартість квитка у Межигір'я зросла удвічі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!