У міській дитячій лікарні Львова відкрили Центр психічного здоров’я

3084 0
Україна вже кілька років поспіль посідає перше місце в Європі за кількістю психічних розладів і ця кількість постійно зростає.
фото: міська дитяча клінічна лікарня на вул. пилипа орлика

фото: міська дитяча клінічна лікарня на вул. пилипа орлика

На базі консультативної поліклініки міської дитячої лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, розпочав свою роботу Центр психічного здоров’я для дітей та підлітків до 18 років. Про це повідомила керівниця центру, дитячий лікар-психіатр Наталія Железцова.

За її словами, Україна вже кілька років поспіль посідає перше місце в Європі за кількістю психічних розладів і ця кількість постійно зростає. Окрім цього, за офіційними даними, 20% дітей у світі страждають на психічні розлади.

У Центрі надаватимуть комплексну медичну та психологічну допомога дітям та підліткам з психологічними проблемами, проводитимуть діагностику, реабілітацію, психокорекцію, логокорекцію, тобто повний супровід дітей, а також сімейне консультування та психологічна підтримка.

Читайте також: «Вірус справді змінився». Яким зараз є портрет хворого на Covid-19

«Центр надаватиме допомогу усім дітям з порушенням психологічного та мовленнєвого розвитку, з проблемами спілкування, розладами спектру аутизму, порушенням соціальної адаптації дитини, порушеннями шкільних навичок, розладами харчової поведінки, з синдромом дефіциту уваги з гіперактивністю, з тривожними розладами, страхами, нападами паніки тощо», цитує пресслужба медзакладу головного лікаря Дмитра Квіта.

Окрім лікаря-психіатра, у Центрі працюватимуть психолог та логопед-дефектолог. Особливість його роботи також в тому, що він співпрацює з усіма відділеннями медзакладу, а тому батьки матимуть можливість проконсультуватися у будь-якого дотичного спеціаліста.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!