У місті на Львівщині планують встановити модульну вбиральню за 2 млн грн

2454 0
Йдеться про модульну вбиральню на дві кабінки, де передбачено інтернет та зовнішнє відеоспостереження.
Умовне фото/galka.if.ua

Умовне фото/galka.if.ua

На електронному майданчику Prozorro 27 квітня відбувся аукціон із закупівлі комунальним підприємством «Об’єднане» Самбірської міської ради громадської модульної вбиральні. Переможець з Івано-Франківська, який був єдиним учасником, придбав її майже за 2 млн грн. 

Йдеться про модульну вбиральню на дві кабінки. Одну із них повинні облаштувати для осіб з обмеженими можливостями, а іншу для відвідувачів з немовлятами, зокрема має бути передбачений пеленальний столик. Крім того, оплата за послуги має бути безконтактною, про це свідчать вимоги закупівлі купюроприймача, монетоприймача та системи банківської оплати. Також у вбиральні передбачено зовнішнє відеоспостереження, освітлення та інтернет.  Вбиральню планують встановити у Самборі, що на Львівщині до кінця 2023 року.

Читайте також: Модульні туалети в центрі Львова за 5 мільйонів грн встановить компанія з Дніпра

Стартова ціна вбиральні становила 2 млн грн, підприємцю вдалось її придбати за 1 млн 999 тис.900  грн, тобто на 100 грн менше від початкової вартості. Переможцем аукціону став Себастьян Чумаченко із Івано-Франківська. За даними аналітичної системи YouControl, його основий вид діяльності у сфері права. 

Нагадаємо, через проблему із туалетами навесні 2021 року Львів вирішив закупити модульні туалети. Перший мали б встановити на проспекті Свободи, поблизу підземних туалетів. Ексдиректор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець тоді у коментарі Тvoemisto.tv зазначив, що модуль українського виробництва коштує приблизно 4 мільйони гривень, і що Львів шукатиме можливість придбати такий туалет, розтермінувавши виплату. Окрім цього, автоматизовану модульну вбиральню хотіли облаштувати у центральному парку Львова – імені Івана Франка.

Також після публікації Тvoemisto.tv тексту про проблеми із вбиральнями у центрі Львова до міського голови звернулась депутатка районної ради Наталія Колодій і закликала мерію відкрити і облаштувати громадські вбиральні у центральній частині міста. Детальніше про проблему читайте у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!