У МОН оприлюднили дати проведення вступної кампанії 2020. Три варіанти

8353 0
Навчальний рік для студентів першого курсу розпочнеться або 15 вересня, або 2 листопада.
Фото: Вголос

Фото: Вголос

У МОН визначили приблизні дати проведення ЗНО та вступної кампанії й у 2020 році, які цьогоріч переносять у зв’язку з загальнонаціональним карантином.

Читайте також: Краса математики. Як гімназія у Львові вчить дітей аналітичного мислення

Основну сесію ЗНО, залежно від того, коли завершиться карантин, проведуть із 25 червня, 17 липня, або на початку серпня, тому результати тестування мають стати відомі 31 липня або 17 вереня.

Старшокласники отримають атестати або на початку серня, або в другій половині вересня, тому документи виші почнуть приймати 13-22 вересня або ж 4-13 жовтня. У такому випадку навчальний рік для студентів першого курсу розпочнеться або 15 вересня, або 2 листопада.

Український центр оцінювання якості освіти всередині квітня має оприлюднити деталі підготовки до ЗНО на своєму сайті. МОН, своєю чергою, підготує наказ про зміну правил прийому до закладів вищої освіти, скоригувавши дати вступу.

Читайте також: Інтелект та вільнодумство. Як працює Львівський фізмат-ліцей

Нагадаємо, карантин в Україні продовжили до 24 квітня. МОН запустило онлайн-курси з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання, які транслюватимуть під час карантину, а з 6 квітня стартує підготовка абітурієнтів до вступу, яку транслюватимуть національні телеканали.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!