У МОН запевняють, що 1 вересня діти підуть у школу

14194 0
Із 1 вересня не варто очікувати закриття шкіл.
фото: ridna.ua

фото: ridna.ua

1 вересня школярі мають традиційно піти до школи. Про це повідомив в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Читайте також: Easy English на карантин. Підбірка безкоштовних ресурсів, щоб вивчити англійську мову

«Навчальний рік для більшості учнів розпочнеться традиційно: діти підуть у школу 1 вересня. Спільно з Міністерством охорони здоров’я ми здійснюємо моніторинг епідеміологічної ситуації у кожному регіоні та розробляємо можливі сценарії. Найближчим часом будуть впроваджені відповідні алгоритми, про що наше міністерство надасть докладні роз'яснення. Також не виключено, що навчальний процес може відбуватись у змішаній формі», – зазначив Сергій Шкарлет.

Про те, що з 1 вересня не варто очікувати закриття шкіл повідомляє і заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Лише там, де буде «червона зона» – закриватимуть школи. «Червона зона» в цих районах – це не буде щось надзвичайне. Ми вже знаємо, що таке епідпоріг – умовний епідпоріг не такий, який завжди був для грипу та інших сезонних захворювань», – наголосив Віктор Ляшко. 

У департаменті освіти та науки Львівської ОДА готуються до будь-якого розвитку подій. 

«Маємо намір розпочати очне навчання, як це було минулі роки. Хочеться, щоб діти сіли за шкільні парти і навчалися в безпечних умовах. Проте нові виклики, які ми маємо, вказують, що дистанційне навчання і засоби дистанційного навчання потрібно освоїти на належному рівні», – повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска. 

За його словами, саме тому в серпні розпочинають навчання для вчителів зі всіх шкіл Львівщини. Потім ці підготовленні вчителі мають стати тренерами для своїх закладів. 

Читайте також: Важливо дивитися в очі. Як карантин змусив львівських учителів іти в онлайн

Нагадаємо, що з 12 березня львівські школи пішли на карантин через пандемію коронавірусу. Тому школярі завершували навчання дистанційно.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!