У курортному Моршині проведуть колективну вакцинацію від Сovid-19

1457 0
Провакцинувати планують 70% населення Моршина.
Фото: kray.org.ua

Фото: kray.org.ua

Завтра, 16 квітня, у курортному містечку Моршин планують запустити пілотний проєкт МОЗу з колективної вакцинації від Сovid-19, повідомляє департамент охорони здоров’я Львівської ОДА.

Читайте також: Сьогодні освітян на Львівщині почнуть вакцинувати китайською вакциною

Загалом у планах провакцинувати 70% населення, що дасть можливість стати безпечним місцем для туристів, які приїжджають для відновлення здоров’я. Зараз у Моршині проживає 4 239 осіб.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, з ініціативи міського голови Руслана Ільницького Моршинська міськрада звернулася до уряду з пропозицією запустити пілотний проєкт з проведення позапланової колективної вакцинації від коронавірусу жителів і працівників санаторно-курортних закладів.

«Працівники Моршинської міської ради та Моршинської міської лікарні проаналізували демографічні показники, стан захворюваності на Covid-19 та обсяги уже проведеної вакцинації і визначили, що масове вакцинування дасть можливість створити 70% імунного прошарку», – каже Орест Чемерис.

Як зазначив заступник директора Львівського обласного лабораторного центру з епідеміологічних питань Олег Когут, у першій партії вакцини CoronaVac, яка надійшла для Львівщини, 2400 доз із 11 240 виділили для вакцинації жителів Моршина.

Читайте також: Шлях вакцини. Як у Львові зберігають і перевозять «щит» від коронавірусу. Репортаж

Для підготовки та проведення пілотного проєкту залучать дві бригади пункту щеплення Моршинської міської лікарні та виїзну мобільну бригаду з вакцинації Стрийської райлікарні.

Запис на вакцинацію усіх охочих проводиться через сімейних лікарів та на сайтах і Facebook-сторінках Моршинської міської ради та Моршинської міської лікарні.

Нагадаємо, до України з Китаю перша партія прибула 25 березня. На Львівщину її доставили 13 квітня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!