У МОЗ назвали, скільки коштуватиме лікування інфаркту міокарда наступного року

1409 0
Інфаркт міокарда займає перше місце зі смертності в Україні.
Фото: Healthxchange.sg

Фото: Healthxchange.sg

У бюджетному запиті на 2021 рік МОЗ збільшило витрати на лікування інфаркту міокарда. Базовий тариф на лікування цієї хвороби становитиме 37 тисяч гривень. Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: Як розпізнати інфаркт та надати першу допомогу. Інфографіка

«Інфаркт міокарда – це хвороба, яка займає перше місце зі смертності в Україні. Ми хочемо знизити цей показник і щоб кількість людей, які б одужували від цієї хвороби, збільшувалась. На наступний рік ми заклали базову ставку у 37 028 гривень», – сказав міністр.

Він уточнив, що зазначена сума у 37 тисяч гривень – це базова ставка, яка може змінюватися залежно від складності лікування конкретного випадку і може складати від 33 807 до 39 657 гривень.

За його словами, більш ніж 48 тисяч громадян на рік потрапляють до лікарень з гострим інфарктом міокарда. На цей вид допомоги МОЗ подало бюджетний запит у розмірі 1,8 млрд грн.

«Ми проаналізували, як саме витрачають гроші наші лікарні при лікуванні хворих з цим діагнозом. Заклали у розрахунок всі медичні вироби, що необхідні при лікуванні цієї патології. А також заклали справедливі зарплати медичним працівникам. І саме таким чином ми вийшли на ті цифри, які подали до держбюджету», – сказав Максим Степанов.

Читайте також: У Львівській лікарні швидкої допомоги облаштують інсультний центр

Нагадаємо, що у Львівській лікарні швидкої допомоги планують відкрити інсультний центр. Для цього там проводять ремонт приміщень за 13 млн грн. Лікарня має отримати МРТ (магнітно-резонансний томограф), КТ (комп’ютерний томограф) та ангіограф (цифровий рентген-апарат для обстеження судин). 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!