У МОЗ розповіли, де шукати вакцину від кору

2235 0
Зараз на Львівщині є майже 52 тисячі доз препарату.
ілюстративне фото: uk.etcetera.media

ілюстративне фото: uk.etcetera.media

Вакцину від кору не варто шукати у лікарнях та різних медичних центрах, каже керівниця МОЗ Уляна Супрун. Також не варто пробувати дістати її через знайомства.

«Усі вакцини за календарем профілактичних щеплень роблять лише у комунальних закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу. Це медичні заклади, де працюють сімейні лікарі, терапевти та педіатри», – пояснюють у МОЗ.

У поліклініках та амбулаторіях можна за календарем профілактичних щеплень отримати вакцинацію від гепатиту В, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюку, правця, гемофільної інфекції, кору, краснухи та епідемічного паротиту. Вакцини – прекваліфіковані ВООЗ, їх закуповує та завозить у регіони держава. Перевірити залишок в регіоні тієї чи тієї вакцини можна за посиланням. Наприклад, зараз на Львівщині є майже 52 тисячі вакцин кору.

Читайте також: Спецоперація від кору. Чи вдасться переконати батьків

«Якщо лікар закладу вам відмовляє у вакцинації, необхідно звернутись для головного лікаря. Якщо владнати питання не вдалось і за участі головного лікаря, зверніться у місцевий департамент охорони здоров’я», – наголошують у МОЗ.

Уляна Супрун також додає, що якщо людина підписала декларацію із сімейним лікарем, який працює у приватній поліклініці або з ФОП-ом, то вона може отримати безкоштовне щеплення за календарем у будь-якій комунальній поліклініці чи амбулаторії.

У МОЗ зазначають, що зараз узгоджують механізм, що дозволить передавати вакцини, закуплені за кошти держбюджету, приватним поліклінікам, що підписали договори з НСЗУ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!