Київ

У Миронівській громаді на Київщині парафія офіційно відмовилася виходити з московського патріархату

1193 0
Рішення про продовження підпорядкування МП парафіяни прийняли одноголосно.
Фото: Свято-Михайлівський храм м. Миронівка

Фото: Свято-Михайлівський храм м. Миронівка

У Миронівській громаді на Київщині віряни провели голосування за перехід з УПЦ МП до ПЦУ, парафіяни одноголосно прийняли рішення залишитися у прямому підпорядкуванні РПЦ та московському патріарху. Процес голосування опублікували у Facebook.

Про голосування, за результатами якого віряни відмовилися вийти з УПЦ повідомив місцевий правоохоронець. Він також опублікував відео, де люди викрикують «Ми проти ПЦУ».

«Миронівська громада залишилася вірною УПЦ та проголосувала проти переходу до ПЦУ», – написав в групі громади в соцмережах слідчий Нацполіції Олександр Красавітський.

Читайте також: на Київщині заборонили діяльність УПЦ МП

Зазначимо, Свято-Михайлівський храм в Миронівці, віряни якого залишилися у підпорядкуванні УПЦ МП, розпочали будувати вже за Незалежності України – у 1991 році, коли освятили місце для храму, у 1997 році після завершення будівельних робіт його освятив митрополит Володимир разом з намісником Києво-Печерської Лаври митрополитом Павлом (Лебедем).

Додамо, на Київщині протягом минулого місяця до ПЦУ перейшли 12 парафій, загалом з 2018 року ця цифра сягнула більше 170 парафій.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!