У МЗС України повідомляють, що Росія поступово нарощує війська на кордоні

2061 0
Додатково існує проблема скупчення військ на півночі.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

У Міністерстві закордонних справ України підтвердужють інформацію розвідувальних даних із західних медіа про зростання кількості російських військових на кордоні. Про це заявив Дмитро Кулеба на форумі «Україна – Франція», передає Європейська правда. 

«Поступово кількість військових на російсько-українському кордоні збільшується. Це дійсно відбувається поступово, але динаміка присутня. Ми також розуміємо, що логістична інфраструктура дозволяє РФ зробити різке нарощування», – сказав він. 

Читайте також: «У вас є можливість вступити до лав резерву». Львів готує програму тероборони

Кулеба також зазначив, що додатково існує проблема скупчення військ на півночі, на білоруській території, зважаючи на те, що самопроголошений президент Лукашенко зробив вибір на користь зближення з РФ. 

Також додамо, що Росія спробувала заблокувати доступ до України морем, оголосивши про проведення військово-морських навчань. 

«Азовське море заблоковане повністю, Чорне море – в частині доступу до України – майже повністю заблоковане», – заявив міністр. 

Нагадаємо, що газета The Washington Post, посилаючись на джерела з числа офіційних осіб і співробітників американської розвідки, поширила твердження про те, що Росія «стягнула до кордонів України близько 70% сил та засобів, необхідних для великомасштабного вторгнення».

Напередодні міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що його місто готове прийняти тих, хто шукатиме безпеки та притулку, зокрема і його сім’я. Про те, що робить Львів та Львівщина для того, аби підготуватися до можливого вторгнення Росії, як розгортають тероборону у місті та області, чи є належні укриття та дієва система оповіщення населення, Тvoemisto.tv розпитало у голови Львівської МТГ Андрія Садового та керівника Львівської ОДА Максима Козицького. Читайте матеріал за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!