Київ

У Німеччині вбили 17-річного баскетболіста з Києва. Поліція затримала нападника

491 0
На українців напали нібито через їхню національність. Тривають слідчі дії
Володимир Єрмаков. Фото: Федерація баскетболу Києва

Володимир Єрмаков. Фото: Федерація баскетболу Києва

У Німеччині вбили 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова, який виступав за молодіжну збірну. Поліція затримала нападника. Про це повідомила Федерація баскетболу міста Києва.

У Німецькому місті Дюссельдорф на українця Володимира Єрмакова та його друга Артема Козаченка напали невідомі з ножами. У Федерації баскетболу стверджують, що на юнаків напали через те, що вони українці.

«Напередодні чергового матчу на юних баскетболістів напали з ножами на вулиці просто за те, що вони – українці. Вся команда провела ніч у лікарні поруч із нашим хлопцями. На превеликий жаль, лікарі не змогли врятувати Єрмакова, а Козаченко залишається в реанімації», – зазначається у дописі.

Раніше Володимир займався баскетболом у Києві і грав у дитячих командах "Тейваз" і "5T.E.A.M.-ДЮСШ-12" (2006 р.н.). У складі юнацької збірної України (U-16) виступав на чемпіонаті Європи 2022 року в Болгарії.

Як повідомив речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, поліція вже затримала нападника. Тривають слідчі дії.

За його словами, МЗС України взяло на особливий контроль розслідування вбивства українського баскетболіста. Наразі генконсульство в Дюссельдорфі провело переговори із главою поліції міста Ессен.

Українські консули наголосили на необхідності якнайшвидшого проведення розслідування та притягнення злочинця до відповідальності.

Повідомляється, що іншому потерпілому українцю надається необхідна медична допомога в лікарні Ессена. Його стан стабільний, загроз життю немає.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!