У одному з львівських парків облаштовують безбар'єрні доріжки

1185 0
До кінця літа роботи мають завершити.
Фото: департамент містобудування ЛМР

Фото: департамент містобудування ЛМР

У Замарстинівському парку триває облаштування безбар'єрних стежок. На стадії прокладання їх тестують тренери UNBROKEN у візках. Про це повідомили в департаменті містобудування ЛМР.

У парку плаують зробити кілька безбар'єрних стежок, які будуть переходити одна в одну та сполучатимуться із центральною алеєю і тренувальними майданчиками для реабілітації. 

Нині ж роботи на етапі детального планування одного зі складних відтинків безбар'єрної стежки, яка проходить через затяжний схил.

«Без спеціальних кишень для відпочинку ця ділянка стежки буде виснажливою для маломобільних груп людей. Тож аби з'ясувати, як саме їх краще зробити та на якій саме відстані – через 10 чи 15 метрів, було залучено тренера з UNBROKEN Павла. На колісному кріслі він протестував зроблене та допоміг обрати місця для таких кишень», – зазначила заступниця начальниці управління екології Оксана Луцко.

Читайте також: У Львові покращують доступність на площі Ринок. Що відомо

Кишені для відпочинку зроблять так, аби люди на колісних кріслах змогли там безпечно перепочити. До кінця літа роботи мають завершити. До того ж, у парку встановлять тренувальні та дитячий майданчики.

Нагадаємо, що у Львові планують створити терапевтичний сад у скандинавському стилі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!