Київ

У парках та скверах Києва з’являться готелі для комах

843 0
Мета проєкту – популяризувати теми збереження біорізноманіття комах в межах мегаполіса та виховання екологічної свідомості молоді.
Готель для комах (фото Сосницького літературно-меморіального музею ім. Олександра Довженка)

Готель для комах (фото Сосницького літературно-меморіального музею ім. Олександра Довженка)

У Києві незабаром з'являться готелі для комах. Їх облаштують у зелених зонах столиці. Уже відомо, що два готелі для комах встановлять у Голосіївському парку. Про це повідомили на офіційній сторінці Київського міського будинку природи у Facebook.  

Для створення так званих готелів будинок природи спільно з управлінням екології та природних ресурсів КМДА і Національним природним парком «Голосіївський» запустив екологічний конкурс «Створи готель для комах». Його мета – популяризація теми збереження біорізноманіття комах в межах мегаполіса та виховання екологічної свідомості молоді. 

«Адже саме корисні комахи відіграють чималу роль під час запилення рослин та боротьби із шкідниками, а так звані готелі допоможуть комфортно і затишно пережити зимівлю та зберегти види», – йдеться у повідомленні.

Учасникам конкурсу необхідно розробити проєкт готелю для комах та створити його макет. За макетами переможців конкурсу будуть створені ентомологічні мікрозаказники в межах Києва.

Конкурс пройде у два етапи. Старт першого туру з 12 до 30 червня. Другий – 7 – 24 липня. Загальна кількість переможців – 12.

У конкурсі можуть брати участь кияни та гості міста віком від 11 до 18 років. З детальними умовами конкурсу можна ознайомитися за посиланням.

До слова, у парку «Прибережний» на Дніпровській набережній (біля затоки Берковщина), завершують першу чергу капітального ремонту.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!