Як виглядає оновлене джерело «Паща лева» у Львові. Фотофакт

10473 0
Це джерело реконструювали торік. Сама маска лева змін не зазнала. Раніше до потічка тут вели сходи.
Фото:Фейсбук Елена Руденко

Фото:Фейсбук Елена Руденко

Львів’яни активно обговорюють вигляд джерела у парку «Залізна вода», яке відновили торік.

Читайте також: Як у Львові повертають до життя джерела і потічки у парку «Залізна вода». Фото. Відео

«Жителі Нового Львову обурені виглядом нового джерела, яке з’явилося на місці старого. Якась незрозуміла бетонна стіна на місці, де було джерело, обкладене мармуром. Може треба було просто старе підремонтувати? Воно було набагато гарніше», – написала на своїй сторінці у Фейсбук львів’янка Олена Руденко.

Джерело «Паща лева» реконструювали торік. Сама маска лева змін не зазнала. Раніше до потічка вели сходи, зараз все опустили, тож підійти до нього стало легше.

Завершити роботи торік не вдалось. Через нестачу фінансування, ймовірно, не вдасться і цього року, говорить у коментарі Тvoemisto.tv керівниця управління екології Львівської міськради Олександра Сладкова.

«Роботи не завершені, є ще багато робіт навколо. Фінансування на цей рік передбачили дуже мало і завершити цей потічок, вочевидь, не вдасться. Ми не підключили це джерело повністю. Цього року маємо віддати борги за роботи, які підрядник виконав торік, також проведемо коригування проєкту. Спробуємо також завершити роботи з облаштування озерця, яке є неподалік від джерела. Але підрядник за виконані роботи ще не отримав ні копійки», – зазначила Олександра Сладкова.

Керівниця управління екології додає, що стіна, з якої б’є джерело, оранжевого кольору від того, що вода насичена залізом.

Читайте також: У Львові на Високому замку планують відреставрувати оглядовий оглядовий майданчик

Нагадаємо, проєкт реконструкції джерела з бюветом переміг на щорічному конкурсі «Благоустрій джерел Львова 2019». Загалом ремонт у парку залізна вода коштує 27 млн грн. Відповідно до проєкту, який розробила Науково-виробнича фірма «Рутенія», у парку має з’явитися два дитячі майданчики, майданчики для вигулу собак та гри в петанк, низка майданчиків для пікніків та п’ять оглядових. Також там має побільшати озеленення та клумб. Доріжки замостять бетонною тротуарною плиткою та гранітним відсівом.

Додамо, що парк «Залізна вода» розташований між вулицями Мишуги, Стуса, Кибальчича, Тернопільська, Ярославенка і Мушака. З 1984 року він є пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення. Сам потік «Залізна вода» є одним із трьох витоків річки «Полтва». Два інших – знаходяться у парку «Погулянка» та «Горіховий гай».

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!