У парку «Залізна вода» відновлять джерело з бюветом «Паща лева»

3449 0
Проєкт реконструкції джерела з бюветом переміг на щорічному конкурсі «Благоустрій джерел Львова 2019».
Фото: Urbanideas

Фото: Urbanideas

У парку «Залізна вода» у Львові почали відновлювати благоустрій довкола джерела з бюветом «Паща лева». Про це повідомили в управлінні екології ЛМР.

Проєкт реконструкції території виготовили в Urbanideas. Наразі голову лева зберігають у підрядника, натомість саму територію біля джерела зроблять безбар’єрною, джерело інтегрують у природний рельєф схилу, територію озеленять, а також облаштують монолітну підпірну стінку.

Додатково біля джерела облаштують два садові дивани. 

Читайте також: Парки Львова в минулому і тепер: «Залізна вода». Фото

Проєкт реконструкції джерела з бюветом переміг на щорічному конкурсі «Благоустрій джерел Львова 2019». Загалом ремонт у парку залізна вода коштує 27 млн грн. Його почали ще торік. Відповідно до проекту, який розробила Науково-виробнича фірма «Рутенія», у парку має з’явитися два дитячі майданчики, майданчики для вигулу собак та гри в петанк, низка майданчиків для пікніків та п’ять оглядових. Також там має побільшати озеленення та клумб. Доріжки замостять бетонною тротуарною плиткою та гранітним відсівом.

Парк «Залізна вода» розташований між вулицями Мишуги, Стуса, Кибальчича, Тернопільська, Ярославенка і Мушака. З 1984 року він є пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!