У парку «Залізна вода» відновили скультуру та давній фруктовий сад. Фото

1588 0
Там же висадили нові фруктові дерева.
фото олександри сладкової

фото олександри сладкової

У львівському парку «Залізна вода» відреставрували скульптупу «Дівчина з косулею», а також відновили давній закинутий фруктовий сад. Там же висадили нові фруктові дерева. Про це повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

«Одразу дві добрі новини з парку Залізна вода. Юрій Чернявський закінчив реставрацію скульптури «Дівчина з косулею». ДП «Високий замок» разом з садівницями Оксаною Софіянчук та Оленою Яворвської розчистили територію дуже закинутого старого фруктового саду і після  посадили нові декоративні фруктові дерева. Цей простір був традиційним місцем для пікніків в парку, щоправда, маргінальних. А тепер пікнікувати та спостерігати квітування садів південного схилу парку можна буде дуже культурно», – каже вона.

Читайте також: Всі Шептицькі знають про музей. Про що мріє племінник митрополита, який переїхав до Львова

Додамо, що «Дівчина з косулею», що в парку «Залізна вода», – перший приклад реставрації екстер‘єрної скульптури Львівської кераміко-скульптурної фабрики. Скульптуру відреставрували за кошти поточного утримання парків, вартість становить близько 50 тис. грн. 

Для довідки

Парк «Залізна вода» був заснований у околиці, яка була відпочинковою зоною для львів'ян з ХІХ ст. Тут брали початок джерела, багаті на залізо, які й дали назву майбутньому парку. Поруч був чистий став, відомий як «ставок Камінського». Парк заклали на височині над долиною колишнього малого потоку ─ на хвилястих схилах, які перетинають паркові доріжки, і на плато, де лежить верхня тераса. Характер рельєфу визначив тут ландшафтний стиль планування.

Основою природного деревостану «Залізної води» є букові дерева. На території парку ростуть також сосни, модрини, дуби, берези, кілька видів кущів у підліску. Посеред масиву зелені зберігся старий яблуневий сад, який, можливо, є залишком давнього приміського Снопкова. 

Ольга Коваль

Фото Олександри Сладкової у Фейсбуку

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!