У підземному переході на вул. Героїв УПА проводять незаконне будівництво

2881 0
Візуально конструкція збільшена орієнтовно вдвічі порівняно з колишнім станом.
Фото: департамент містобудування ЛМР

Фото: департамент містобудування ЛМР

У підземному переході на вул. Героїв УПА проводять будівельні роботи без жодних дозволів. Міська Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю готує звернення для можливості проведення офіційної перевірки. Про це повідомили в департаменті містобудування ЛМР.

На вул. Героїв УПА, 73 відбувається  масштабна реконструкція зі зміною конструктивних елементів. Це підземний перехід, який є у приватній власності. Станом на четвер, 22 червня, там змінили форму, конструкції та розміри одного з входів до підземного переходу.

Візуально конструкція збільшена орієнтовно вдвічі порівняно з колишнім станом. Змінили також конфігурацію даху, всередині споруди демонтували накриття та його конструктивну частину. Відбуваються будівельні роботи також усередині споруди, але їхній характер встановити не можливо, оскільки зазначена споруда закрита від огляду.

«Оскільки від початку війни повноваження міської інспекції щодо перевірок обмежено, будемо звертатись по відповідний дозвіл у Мінрегіон, щоб зайти на будову з перевіркою і з’ясувати всі обставини», – зазначив керівник міської інспекції Держархбудконтролю Тарас Павлишин.

Нагадаємо, що у Львові розробили проєкт перепланування вул. Кульпарківської. Там йдеться про звуження смуг руху до нормативних, перепланування ключових перехресть з вул. Любінською, вул. Героїв УПА та вул. Антоновича, оновлення наявної пішохідної інфраструктури та влаштування відсутніх ділянок тротуару. 

Фото: департамент містобудування ЛМР

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!