У Польщі запрацювала програма обміну гривень на злоті. Перелік відділень

8108 0
Дозволяють обмінювати по 10 000 грн готівкою на одну людину.

Від сьогодні, 25 березня, запрацювала угода між національними банками України Польщі, яка дозволяє українцям обмінювати готівкову гривню на польські злоті. Про це повідомляє НБУ в офіційному телеграм-каналі. 

Можливість обміну надає PKO Bank Polski. За посиланням можна знайти перелік відділень, які дозволяють обміняти готівку. 

Читайте також: Як керувати грошима у час війни. Короткі поради

Повнолітні громадяни України зможуть обміняти загалом до 10 тисяч гривень готівкою на одну людину. Для обміну прийматимуть тільки банкноти номіналом від 100 до 1000 гривень.

Для обміну українцям потрібно мати з собою паспорт у формі ID-картки або закордонний паспорт.

Нагадаємо, що в Україні збільшили щоденний ліміт зняття готівки в іноземній валюті. Він зріс від 30 000 грн до 100 000 грн в еквіваленті. Також НБУ дав змогу без обмежень перераховувати кошти для оплати навчання на рахунки навчальних закладів за кордоном, розширивши перелік виключень з заборони на транскордонні операції, до якого також належать витрати, пов’язані зі смертю громадян, лікуванням в медичних закладах та транспортуванням хворих.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!