У польських школах з’являться українські класи

4437 0
У польському місті Вроцлав з'являться класи, де викладання буде вестись українською мовою.
фото: pda.myvin.com.ua

фото: pda.myvin.com.ua

Нижньосілезське бюро праці видало в цьому році громадянам України 40 тис. дозволів на роботу, і більшість з них живуть і працюють у Вроцлаві. Чимало приїжджають сюди з дітьми, з яких все більша кількість ходить у вроцлавські дитячі садки і школи. «Найбільшою групою іноземців у Вроцлаві є українці і саме до них, перш за все, були спрямовані міські програми підтримки», – сказав Рафал Дуткевич, президент Вроцлава. 

Читайте також: Іноземці Твого міста: Катажина Лоза про «польський Львів»

Щоб задовольнити найчисленнішу національну меншість у Вроцлаві, з вересня цього року в окремих школах можна буде більш широко вивчати українську мову, історію та культуру України. «Якщо процес поселення українців у Вроцлаві буде тривати, що цілком добре для міста, ми хотіли б, щоб українці відчували, що у Вроцлаві їхні діти можуть залишатися на зв'язку з культурою своєї країни», – сказав президент Вроцлава. У Вроцлавських початкових школах навчається 269 дітей-іноземців, з яких переважна більшість – діти з України.

Читайте також: А полякам тут комфортно? Чого бракує туристам у Львові

Окрім того, у вересні стартують курси польської мови для іноземців. В проекті бере участь близько 80 установ: бібліотеки, неурядові організації, будинки культури, церкви і релігійні об'єднання. Весь проект буде координувати Вроцлавський центр інтеграції, а навчання проводитимуть близько 200 добровольців, хоча цілком можливо, що охочих навчати буде більше, – інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Навчання проходитиме в тандемі доброволець-іноземець, це будуть практичні заняття, до прикладу, в магазині або в установі», – каже Яцек Сутрик, директор департаменту з соціальних питань в Управлінні міста Вроцлав.

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!