Київ

У повітряному просторі Києва збито півтора десятка ракет. Наслідки атаки

1124 0
Це була п’ята повітряна атака Києва з початку травня.
Фото: defence-ua

Фото: defence-ua

В ніч на 9 травня в небі на Києвом та областю збито півтора десятка російських ракет. Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко.
 
«За попередньою інформацією, в повітряному просторі навколо Києва було виявлено і знищено близько півтора десятка  ворожих повітряних цілей! Влучань не допущено.Попередньо, без жертв і серйозних руйнувань внаслідок падіння уламків», - зазначив він.
 
Як уточнив Попко, сьогоднішня нічна атака була здійснена з чотирьох бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря.
 
Він нагадав, що напередодні рашисти навмисно залучили рекордну кількість ударних дронів «Shahed» аби виявити і максимально виснажити ППО Києва. Випущені крилаті ракети, ймовірніше всього типу Х-101 (Х-555).
 
Як уточнив мер Києва Віталій Кличко, під час атаки на Київ  в Голосіївському районі столиці уламок збитої ракети впав на приватне подвірʼя. Палаючий уламок загасили. Постраждалих та пошкоджень немає. 
Фахівці-вибухотехніки, рятувальники та поліція ще працюють на місці.
 
Раніше в КМВА повідомили, що уламки ракети також були виявлені на  проїжджій частині в Шевченківському районі.
 
Тривога в Києві тривала з 04:03 до 06:04.
 
Нагадаємо, напередодні сили ППО  збили усі 35 іранських ударних БПЛА «Shahed», якими росія атакувала Київ та область.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!