У промзоні «Сигнівка» у Львові облаштують водойму

2689 0
У Львові з'явиться ще один став, який виконуватиме низку функцій.
Фото: Олександра Сладкова/ Facebook

Фото: Олександра Сладкова/ Facebook

У Львові у промисловій зоні «Сигнівка» облаштують водойму, яка виконуватиме низку функцій. Відповідне рішення прийняли на засіданні виконкому ЛМР у середу, 2 листопада.

Джерело: виконком ЛМР, керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова

Прийняте рішення щодо впорядкування водовідведення та попередження підтоплення земельних ділянок промислової зони Сигнівка передбачає розчищення мережі дощової каналізації з облаштуванням накопичувального ставу. За словами керівниці управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександри Сладкової, у місті фактично з’явиться ще один став, площею 0,5 га.

Читайте також: У Львові планують збудувати нову вулицю у промисловій зоні

«Насправді у Львові з‘явиться ще один став, площею 0,5 га. Хоч причина його появи зовсім не рекреаційна. Насипи залізниці 100 років тому перетворили ці ділянки на дуже заболочені території. Але тепер з відведенням води ми отримуємо 3 в 1: водовідведення, пожежну водойму (ну бо як промзона без пожежного ставу) і рекреаційну зону. Ділянка належить місту і навколо будується індустріальний парк. Розвідка показала, що під тонким шаром грунту пісок, а отже водойма буде чистою», – написала Олександра Сладкова.

За її словами, у результаті водойма зможе виконувати і функцію рекреації. Став у промзоні «Сигнівка» облаштовується за кошти інвестора – компанії «Спарроу», яка будує там індустріальний парк.

Нагадаємо, що 2020 року міська рада вперше продала з аукціону відразу чотири земельні ділянки, розташовані в одній з найбільших промислових зон Львова – на Сигнівці. Концепцію розвитку індустріальної зони «Сигнівка» загальною площею понад 52 га ухвалили ще у 2017 році. Минулоріч у промисловій зоні зменшили площу під індустріальний парк із 33,8 до 15 гектарів землі. Вирішили, що 18,8 га ділянки на вулиці Північній виставлять на аукціон, щоби залучити підприємців під виробничу діяльність. У грудні цього року компанія Dragon Capital придбала проєкт індустріального парку «Рясне-2», що розташований на земельній ділянці площею 23,5 га у Львові, у компанії CTP, одного з найбільших промислових девелоперів Європи.

У жовтні 2021 року на «Сигнівці» почали будівництво індустріального парку. Компанія «Спарроу Кепітал» представила свій інвестиційний проєкт з будівництва індустріального парку у мікрорайоні. Загальна площа території комплексу становитиме 18,8242 га (з площею відводу колії). Також австрійська фірма ТОВ «ХІРШ ПОРОЦЕЛЛЬ» придбала на аукціоні 2,7 га землі у промисловій зоні «Сигнівка». Вартість ділянки становить понад 17 млн грн.

Раніше Львівська міська рада прийняла рішення про створення муніципального індустріального парку «Сигнівка», який з’явиться на земельній ділянці площею 15 га на вул. Північній. Влітку цього року Львівська міська рада виставила на аукціон останню земельну ділянку у цій промисловій зоні. 

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!