Наступного тижня планують відновити рух легкових авто через ПП «Краківець – Корчова»

1941 0
Через декілька днів водії легкових автомобілів знову зможуть перетинати цей пункт пропуску.
фото: юрій бучко/фейсбук

фото: юрій бучко/фейсбук

На Львівщині завершують влаштування навісу над павільйонами паспортного та митного контролю у ПП «Краківець –Корчова». Через декілька днів водії легкових автомобілів знову зможуть перетинати цей пункт пропуску. Про це повідомив заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

Також тут облаштували стоянку для пасажирських автобусів та відповідне приміщення з сканером для проходження митного та паспортного контролю пасажирів. Як уточнюють у пресслужбі Державної прикордонної служби України, відновити пропуск легковиків в Польщу планують наступного тижня.

Читайте також: На пункті пропуску «Краковець-Корчова» облаштували тимчасовий термінал для оформлення автівок

Водночас напрацьовують можливість пропуску вантажівок через Нижанковичі – Мальховичі. 

Додамо, що за понад місяць роботи оновленого пункту пропуску «Краківець – Корчова» пропускна спроможність вантажних автомобілів у напрямку виїзду з України зросла майже на 50%. Модернізували його в межах пілотного проєкту «Відкритий кордон».  Пропуск легкових та вантажних автомобілів розділили, збільшили кількість смуг для вантажного транспорту з 4 до 10. Основна мета проєкту – збільшити пропуск з України вантажів, зокрема зерна. 

Нагадаємо, що з 18 липня через пункт пропуску «Краківець – Корчова» на кордоні з Польщею тимчасово не має можливості курсувати пасажирський транспорт на виїзд з України. Це пов’язано з модернізацією пункту пропуску, зокрема тут споруджують захисний павільйон, і не стосується вантажівок. Обмеження мали діяти упродовж 10 днів.
 
Фото Юрія Бучка у Фейсбуку

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!