У разі блекауту в Києві запустять безоплатні автобуси

1426 0
Метро доведеться призупинити.
Громадський транспорт, Київ/Фото умовне

Громадський транспорт, Київ/Фото умовне

У разі повної відсутності електропостачання в Києві на всіх маршрутах наземного транспорту працюватимуть автобуси з безоплатним проїздом. Метро доведеться призупинити. Про це повідомляє Громадське з посиланням на міського голову столиці Віталія Кличка.

За його словами, усі автобусні парки Києва забезпечені необхідним запасом пального та мають автоматичні джерела енергії. Зокрема, бензинові та дизельні генератори. Місто зможе мінімально забезпечити підготовку та випуск автобусів на маршрути. Також автобусні парки вже облаштовані пунктами обігріву для водіїв.

Читайте також: Укрзалізниця відновлює регіональні поїзди зі Львова до Коломиї

Водночас рух метрополітену в разі надзвичайної ситуації та відсутності енергопостачання буде призупинений.  45 підземних станцій метро працюватимуть як пункти тимчасового перебування людей та укриття під час тривоги. Вхід на станції буде безкоштовним, але потрібно мати при собі документ, що посвідчує особу. На станціях підземки будуть доступні інтернет-зв’язок, електроенергія для підзарядки гаджетів, питна вода й санітарні вузли. 

Кличко попередив, що середня температура на станціях метро становить 12-14 градусів тепла, тому порадив одягати зимове вбрання та додатково мати теплі речі. Натомість станції наземної ділянки метро не використовуватимуть для потреб цивільного захисту.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» у разі нових блекаутів української енергосистеми не скасовуватиме пасажирські поїзди.

Ольга Коваль
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!