У разі вторгнення Росії НАТО не відправлятиме свої війська в Україну

1829 0
Водночас Росія заявила про відведення військ Західного воєнного округу до місць дислокації.
Фото: document.no

Фото: document.no

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не планує відправляти свої війська до України у разі наступу Росії. Про це він сказав у інтерв’ю BBC. 

«Ми не плануємо розгортати війська НАТО в Україні», – зазначив він. За його словами, НАТО зосереджується на наданні підтримки Києву, але вказав на різницю підходів у випадках, коли справа стосується захисту одного з членів НАТО і коли йдеться про державу, яка не входить до її складу. 

Столтенберг також додав, що ситуація становить «реальну небезпеку» і що країни «повинні продовжити працювати над політичним вирішенням».

Читайте також: Одна бригада, сім батальйонів. Як у Львові планують організувати оборону у разі наступу Росії

Нагадаємо, що посадовці західних оборонних підприємств стверджують, що Росія завершила останні приготування до вторгнення в Україну. Нещодавно РФ відправила на кордон медичні підрозділи. Водночас російські посадовці в останні дні кілька разів повторили, що Росія не планує нападу на Україну. Крім того, учора, 29 січня, у Росії заявили про відведення військ Західного воєнного округу до місць дислокації.

«Усі завдання, що стоять перед військами в рамках перевірки боєготовності, виконані в повному обсязі. У нас продовжуються планові заходи бойової підготовки на полігонах. Попереду цілий комплекс заходів, включно з двосторонніми тактичними навчаннями із залученням авіації та систем ППО», заявив командувач військ ЗВО Олександр Журавльов.

Згідно з інформацією штабу округу, підрозділи бригад зв’язку, передові загони інженерних підрозділів, а також радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБЗ) прибувають до пунктів постійної дислокації.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!