У річках Львівщини погіршилася якість води

1277 0
На Львівщині провели моніторинг поверхневих вож в межах байсейну річки Вісла.
Фото умовне

Фото умовне

У Львівській області провели червговий моніторинг якості поверхневих вод в межах української частини басейну річки Вісла. Його проводили на 23-х затверджених пунктах спостережень у 17 створах суббасейну Західного Бугу та 6-ти – в межах суббасейну Сяну.

Джерело: департамент екології та природних ресурсів ЛОДА

Як зазначили у департаменті, найкраща якість води спостерігалася в р. Завадівці, яка протікає в межах Яворівського району Львівської області. Попри це, за результатами аналізів виявлено високі концентрації фізико-хімічних та хімічних показників якості води у кількох річка.

Йдеться, зокрема, про такі концентрації показників:

  • у р. Полтві – за вмістом розчиненого кисню, органічних, біогенних речовин, СПАР, галогенопохідних вуглеводнів, пестицидів тощо;

  • у р. Західний Буг нижче гирла р. Полтви – за вмістом органічних і біогенних речовин;

  • у р. Малехівці в с. Малехів – за вмістом органічних та біогенних речовин;

  • у р. Маруньці нижче м. Винники – за вмістом органічних та біогенних речовин;

  • у р. Свині нижче м. Жовква – за вмістом органічних та біогенних речовин.

У порівнянні із квітнем 2023 якість води погіршилася в р. Полтві (с. Кам’янопіль), р. Маруньці (м. Винники), р. Вишні (м. Мостиська, с. Черневе), а також у створах «с. Старий Добротвір», «с. Літовеж», «с. Забужжя» на р. Західний Буг. Покращення якості поверхневих вод спостерігають у унктах спостережень «р. Рата – с. Межиріччя», «Кийський потік – с. Нестаничі», «р. Західний Буг – с. Амбуків».

Нагадаємо, що  на Львівщині відновили ремонтно-будівельні роботи на мостовому переході через річку Західний Буг поблизу села Гайок на автомобільній дорозі Н-17 Львів – Радехів – Луцьк. 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!