У росії запасів ракет ще на кілька масштабних атак, – Буданов

1525 0
«Реально в них залишилось ще на кілька масштабних атак і вони вийдуть в повний нуль».
Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов

У росії залишилося ракет ще на кілька масованих ракетних ударів по Україні. Виробництво нових досить обмежене і виробляється тільки кілька типів високоточного ракетного озброєння.

Джерело: начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, УП 

«Насправді запаси високоточного озброєння у рф вже підходять до завершення. Вони вже давно увійшли в критичний мінімум. Проте, як бачимо, вони вирішили йти до кінця, тобто до нуля. Що в принципі дуже погано для самої російської федерації. Військові там знають про цю проблему. Виробництво нових ракет – воно є. Воно абсолютно мізерне у порівнянні з тією кількістю, яку вони застосовують.

Якщо казати про конкретні цифри та обсяги – нещодавно міністр оборони оприлюднив цю інформацію… Реально в них залишилось ще на кілька масштабних атак і вони вийдуть в повний нуль. Як ми бачимо, вони впевнено до цього йдуть. Виробництво нових досить обмежене і виробляється тільки кілька типів високоточного ракетного озброєння», – пояснив він.

Читайте також: Україна повернула з полону ще 60 захисників 

За словами Буданова, наступна масована ракетна атака залежить від бажання росіян та технічних і регламентних робіт по обслуговуванню озброєння окупантів. росія уже кілька місяців як зіткнулася із нестачею ракетно-артилерійського озброєння. Проблеми почалися навіть з артилерією. Наразі у росіян діють обмеження. Україна, за словами керівника ГУР, має такі проблеми ще з весни.

Буданов наголосив, що станом на початок грудня 2022 року Іран так і не поставив росії жодної балістичної ракети. З Китаю, за його словами, окупанти привозять в росію пральні машини, холодильники та іншу техніку. Водночас, американські ЗМІ публікують інформацію, що росіяни почали обстрілювати Україну ракетами, які виготовили влітку 2022 року. 

Нагадаємо, 5 грудня рф завдала масованого ракетного удару по українській критичній інфраструктурі. Загалом було випущено 70 ракет.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!