У Рясному-1 з’явився новий громадський простір. Фото

3469 0
Тут встановили дошки з настільними іграми, лавочки та освітлення.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

У Шевченківському районі міста Львова облаштували сучасний громадський простір. Наразі там завершено усі роботи, окрім озеленення. Облаштовували простір згідно з проектом ЛКП «Інститут просторового розвитку». Про це йдеться в повідомленні прес-лужби ЛМР.

«На роботи було використано 1 млн 250 тис гривень. Там ми замостили територію бруківкою, облаштували вуличне освітлення, встановили лавочки, смітники, дошки для настільних ігор. Це все ми зробили в одному стилі, тому все гарно і гармонійно виглядає. На лавочках вбудовані дошки для настільних ігор, зокрема шахова дошка», – сказав заступник голови Шевченківської районної адміністрації Святослав Костяка.

фото: прес-служба ЛМР

Як повідомила в коментарі Tvoemisto.tv одна з розробниць проекту простору Вікторія Скобилко, простір почали реалізовувавати в рамках проекту «Громади в дії». На його фінансування був передбачений грант, на кошти якого були придбані настільни ігри та частина лавок, які розроблялись за індивідуальним замовленням.

«Ми передбачили висадку дерев та кущів. Взагалі, там планували зробити ще дитячий та спортивний майданчики, але втілити не вийшло, оскільки проект розбили на три частини – не вистачило коштів на повноцінну реалізацію. Другий етап передбачає зведення дитячого майданчику, третій – спортивного зі штучинм газоном. Реалізація цих етапів поки що не запланована, але в майбутньому простір буде удосконалюватися», – сказала вона.
 

Окрім того, за її словами, одну із найдорожчих лавок, що була встановлена у просторі, зламали ще до завершення будівельних робіт. Громадський простір знаходиться на вул. Генерала Алмазова. За ініціативою мешканців він отримав назву «Рясна алея».

Читайте також: Хроніки перголи. Як живе громадський простір у Рясному-2

Також у Шевченківському районі протягом тижня розпочнеться облаштування ще двох громадських зон. Роботи з фінансуванням 4,5 млн грн розпочнуться на вул. Миколайчука, 18. Там найближчим часом можна буде побачити 4 дитячих майданчика, вуличне освітлення, шахові столи, майданчик для вигулу собак.

Також на вул. Величковського, 40-42-44, за майже 7 млн грн проведуть капітальний ремонт двориків. У межах реалізації проекту між собою з’єднають три дворики, які проходять вздовж дороги, що веде до школи № 100.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!