У яких містах на Львівщині цьогоріч не будуть встановлювати ялинку

2629 0
У багатьох міста області відмовились від святкового дерева.
Фото умовне

Фото умовне

В Україні цьогоріч різдвяні свята відзначають на два тижні раніше. У деяких міста вже почали встановлювати святкові декорації, натомість інші відмовляються від них через війну в країні. 

Зокрема, у Львові новорічно-різдвяну ялинку урочисто відкриють у Львові 5 грудня. 14-метрову ялинку подарує місту меценат з Білогорщі, тож на це не витратять бюджетних коштів.

Чи встановлютимуть різдвяну ялинку у містах на Львівщині

Tvoemisto.tv дізналося, що у Львівській області головну ялинку не встановлюватимуть у Самборі та Трускавці.

«Цього року, як і минулого, велику ялинку встановлювати не планують. Натомість 1 грудня в 16.00 буде відкриття Хатинки святого Миколая на центральній площі Незалежності у Трускавці, біля якої встановлять невелику ялинку», – розповіли у Трускавецькій міській раді.

Не планують відкривати ялинку у Радехові і Жидачеві.

«Найбільш ймовірно, враховуючи ситуацію в країні, громадську думку ялинки не буде», – пояснили Tvoemisto.tv у Жидачівській міській раді.

Читайте також: На площі Ринок ковзанки не буде. Для неї обрали іншу локацію

Відмовились від ялинки і у Стрию, а у Городку замість різдвяного дерева міста прикрасять дідухом.

«Ми цьогоріч, як і минулого року, не встановлюватимемо новорічної ялинки. Натомість встановлюємо вже декілька років дідух», – розповіли у Городоцькій міській раді.

Натомість у Дрогобичі ялинку запланували встановити і повідомили про це ще на початку листопада:

«День святого Миколая цьогоріч відзначатимуть 6 грудня – вперше за новим церковним календарем. Традиційно саме в цей день у Дрогобицькій громаді роблять свято для малечі та відкривають центральну новорічну ялинку. Цьогоріч локацію розміщення ялинки залишать незмінною – її знову встановлять біля Народного дому», – повідомили у міськраді.

А у Жовкві 1 грудня планують зафіксувати рекорд України.

«Наша ялинка буде вбрана в кульки, які вишила дружина військовослужбовця. Всього буде 150 кульок ручної роботи. Світло також нам дарують спонсори, тому кошти з міського бюджету виділятися не будуть», – анонсували у Жовківській міській раді.

 Tvoemisto.tv також очікує на інформацію щодо встановлення різдвяних ялинок в інших містах Львівщини.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!