У школах Львова цьогоріч навчатиметься майже 89 тисяч учнів

1279 0
З них близько 2 тисяч – діти-переселенці з інших міст України.
Фото: liga

Фото: liga

У новому навчальному році у школах Львова вчитимуться 88 970 школярів, з яких близько 2 тисяч – діти-переселенці з інших міст України, повідомляє ЛМР.

Читайте нас у Instagram: актуальні та важливі новини Львова та України

 

Переважна більшість батьків обрали для своїх дітей очну форму навчання, хоча у Львові передбачили опцію створення дистанційних класів у шести школах міста. Як пояснили у пресслужбі ЛМР Тvoemisto.tv, в «опорних» школах вестимуть офлайн навчання, а поміж тим будуть створені онлайн-класи. Відтак, свої двері 1 вересня відкриють всі школи Львова.

У школах Львівщини навчання розпочнуть 282 тисячі учнів. За словами директора департаменту освіти й науки Львівської ОВА Олега Паски, близько 3 тис. учнів-переселенців продовжать своє навчання у школах Львівської області. Що стосується педагогів, з-поміж 34 тисяч за кордон виїхало 1000 вчителів. На сьогодні 500 уже повернулись.

Читайте також: 76% львівських батьків «за» офлайн навчання своїх дітей у школах

Як зазначила вчора під час брифінгу капітан поліції, начальниця відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУ НП у Львівській області Ольга Ковальчук, під час воєнного стану 1 вересня на Львівщині радять відзначати без скупчення людей та проведення масових заходів. Зокрема, у поліції рекомендують утриматися від так званих «святкових лінійок».

«Ми очікуємо, що не буде таких масових скупчень дітей. Наскільки нам відомо, у місцевих відділах освіти було прийняте рішення надати рекомендацію не проводити масових зборів дітей», – каже Ольга Ковальчук.

У певних школах Львова 1 вересня дирекція та вчителі збиратимуть лише першокласників та 11-тикласників і проводитимуть для них короткі пізнавальні уроки, без традиційних активностей.

У поліції наголосили, що школи, які вирішили зібрати дітей, повинні обмежити доступ до інформації щодо проведення будь-яких заходів 1 вересня від сторонніх.

За словами Ольги Ковальчук, за кожним навчальним закладом буде закріплений працівник поліції, який контролюватиме ситуацію, у певних місцях буде збільшене патрулювання.

Читайте також: До 1 вересня усі укриття у львівських школах планують підключити до Wі-Fі

Нагадаємо, що у Львові 76% батьків готові, аби їхні діти почали навчання офлайн. Лише близько 9% батьків надають перевагу онлайн навчанню для своїх дітей. Сімейній формі навчання перевагу надали 1-2% батьків. Здебільшого, це ті, хто зараз перебуває за кордоном. Лише 8% батьків не визначилися, яким має бути навчання для учнів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!