У парку «Сколівські Бескиди» фотопастка зафіксувала лося. Фото

2277 0
За допомогою фотопасток парк і надалі буде спостерігати за мешканцями та гостями НПП «Сколівські Бескиди»
НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРИРОДНИЙ ПАРК "СКОЛІВСЬКІ БЕСКИДИ"

НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРИРОДНИЙ ПАРК "СКОЛІВСЬКІ БЕСКИДИ"

Фотопастка у одному з лісництв Національного природного парку «Сколівські Бескиди» зафіксувала лося. Ці тварини не є типовими мешканцями тамтешніх лісів. Про це йдеться у повідомленні Національного парку.

«Днями до нас завітав лось! Такий неординарний випадок зафіксувала фотопастка в одному з лісництв парку. Чому гість нежданий? Та тому, що лосі зустрічаються переважно на рівнинах, поблизу озер і боліт. У Карпатах побачити лося – диво! Шляхи міграції виду не проходять через Карпати», – кажуть у «Сколівських Бескидах».

Читайте також: У Львові на Білогорщі помітили лосів

У заповіднику також повідомляють, що популяція лося в Україні скоротилася приблизно з 14 по 4,5 тис. особин і продовжує скорочуватися. Лося пропонували включити до Червоної книги України 2009 року, проте тоді вид не отримав цього охоронного статусу. У 2021 році його врешті включили до Червоної книги зі статусом «вразливий».

За допомогою фотопасток парк і надалі буде спостерігати за мешканцями та гостями НПП «Сколівські Бескиди». Цей проєкт є частиною Міжнародної Кліматичної Ініціативи (ІКІ). Федеральне Міністерство охорони довкілля і природи та безпеки ядерних реакторів Німеччини (BMU) підтримує цю ініціативу, опираючись на рішення, прийняті Німецьким Бундестагом.

Нагадаємо, у жовтні цього року у Львові, у заказнику торфовище Білогорща помітили лосів. Львів’янин, що живе неподалік, відзняв пару тварин на відео. Переважно лосі живуть на Поліссі. А декілька десятків років тому значна популяція була й поблизу Львова, згодом їх стали помічати все менше.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!