Київ

У справі про розкрадання на будівництві Подільського мосту судитимуть ще одного фігуранта

2139 0
Правоохоронці розслідують епізод про розкрадання 36 млн на будівництві Подільського мосту. Загалом за даними слідства на будівництві було розкрадено 150 млн гривень.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Правоохоронці завершили розслідування стосовно керівника субпідрядної організації, який є одним із підозрюваних у справі про розкрадання 36 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту.  Про це повідомляє Київська міська прокуратура.
 

«Подільською окружною прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування відносно четвертого фігуранта кримінального провадження щодо вчинення посадовцями комунального та підрядних підприємств службових злочинів у ході будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві (ч. 2 ст. 367, ч. 2 ст. 364-1, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України)», – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, очолюване обвинуваченим підприємство було залучене генеральним підрядником для нібито надання послуг з використання найманого нестандартного обладнання з операторами (машиністами і допоміжним персоналом), включаючи переміщення важких вантажів й інші допоміжні послуги.

Відповідно до висновку комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи через завищення вартості виконаних робіт територіальній громаді спричинено збитки на суму понад 36 млн гривень.
 
Раніше повідомлялося про завершення досудового розслідування відносно ще трьох фігурантів цього провадження, а саме щодо першого заступника керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» - замовника робіт, та керівника генпідрядної організації (останні ознайомлюються з матеріалами провадження в порядку ст. 290 КПК України). А також щодо керівника підрядної організації, обвинувальний акт відносно якого у січні 2023 року вже скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Нагадаємо, у жовтні 2021 року Подільська окружна прокуратура Києва повідомила про підозри у справі про розкрадання приблизно 150 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту.
 
Станіслав Нестеренко
 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!