Київ

У столичній підземці курсуватиме новий артпотяг із патріотичними малюнками та фразами

517 0
Потяг курсуватиме червоною гілкою метрополітену.
Фото:  КМДА

Фото: КМДА

Сьогодні на лінію підземки вийшов новий арт-потяг. На вагонах зображені патріотичні малюнки, слова та фрази, що вже стали символічними за час повномасштабної війни. Курсуватиме арт-потяг червоною гілкою метрополітену. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Проєкт реалізувала компанія «Paint Hunters», яка професійно займається створенням муралів. Кошти з бюджету міста та підземки не залучалися. Художники розписали арт-потяг у подарунок місту та його мешканцям.

Читайте також: у Києві відновили будівництво метро на Виноградар

Окрім цього, столична підземка сьогодні отримала гуманітарну допомогу від Міжнародної Організації з Міграції. Завдяки їй перебування мешканців столиці на підземних станціях метро під час повітряних тривог стане більш комфортним.

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» отримало 10 500 розкладних стільців, 1500 ковдр та 1500 матраців.

Допомога буде розподілена на кожну підземну станцію, яка використовується як укриття. Для того, щоб отримати стільці, необхідно звернутися до чергового персоналу на станції, а ковдри та матраци будуть використовуватися у випадку довготривалої повітряної тривоги (понад 12 годин).

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!