Київ

У столичному ботсаду імені Гришка зацвіли півонії

1079 0
Колекція півоній ботсаду представлена 565 сортами.
Фото: Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка НАН України / Facebook

Фото: Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка НАН України / Facebook

 У Києві в Національному ботанічному саду імені Миколи Гришка розцвіли півонії. Насолодитися яскравим цвітінням можна на ділянці «Пори року». Про це повідомили на Facebook-сторінці ботсаду.

Зазначається, що на ділянці «Пори року» почалось квітування півоній. Ця колекція внесена до реєстру наукових об'єктів, які є національним надбанням. До цього реєстру внесені унікальні об'єкти, що не піддаються відтворенню, втрата або руйнування яких матиме серйозні негативні наслідки для розвитку науки та суспільства.

«Колекція півонії представлена 9 видами та 565 сортами і є найбільшою в Україні та однією з найбагатших серед країн ближнього зарубіжжя та Східної Європи», – розповідають на сторінці ботсаду.

Серед сортів наявні всі садові групи, що існують на сьогодні – як історичні зразки, так і найсучасніші досягнення світової селекції.

Колекція є еталоном, на фоні якого проходить державне сортовипробування півонії. На основі колекції створені 27 сортів. Автор десятків сортів півоній – селекціонер Василь Горобець.

До слова, Межигір’я отримає статус парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення.

Фото: Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка НАН України / Facebook

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!