Київ

Взаємодія хвиль. У столичному музеї проводять виставку незвичайної кераміки

702 0
Відвідати експозицію можна до 12 липня.
Фото: Національний музей «Київська картинна галерея» / Facebook

Фото: Національний музей «Київська картинна галерея» / Facebook

У Національному музеї «Київська картинна галерея» презентують експозицію «Взаємодія хвиль», що демонструє взаємодію емоційних, «мобільних», електромагнітних, радіохвиль, можливості втілення їх в об’єктах.

Як розповіли у музеї, виставка демонструє широкий креативний діапазон її авторки – Вікторії Дромарецької у кераміці, що дасть чудову можливість познайомитись як і з різноманітним тематичним наповненням її творчості, так і з її експериментами та методами роботи.

В експозиції представлені твори мисткині із різних серій: скульптури-телефони, які з початком повномасштабної війни набули нових сенсів, абстрактні композиції, що вражають вигадливістю форм, та серія «Херсонські мотиви», присвячена зображенням риб.

Коли: до 12 липня, 11:00 – 18:00 у будні та вихідні дні (окрім понеділка та четверга); 11:00 – 19:00 у вівторок.

Де: Київська картинна галерея, вул. Терещенківська, 9.
Вартість квитка: 100 грн, 50 грн – для пільгових категорій.

Довідка. Вікторія Дромарецька — керамістка, художниця, дизайнерка, членкиня Спілки художників України (з 2013 р.). Викладає у Київському державному художньому ліцеї ім. Т. Г. Шевченка. Мисткиня бере участь в українських та міжнародних виставкових проєктах, конкурсах. Її роботи зберігаються в Національному музеї історії України, Українському фонді культури, в приватних колекціях України та за кордоном.

Нагадаємо, у Національному музеї українського народно-декоративного мистецтва, що розташований на території Києво-Печерської Лаври, відкрилася виставка творів Марії Примаченко.

Фото: Національний музей «Київська картинна галерея» / Facebook

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!