У столиці Словенії українцям продовжили право на безкоштовний проїзд

828 0
Пільги не поширюються на приміські сполучення.
Фото: Politeka

Фото: Politeka

Українці, які прибули до Словенії у зв’язку з війною, зможуть безкоштовно користуватися громадським транспортом міста Любляни до 4 березня 2024 року, повідомляє Посольство України в Республіці Словенія.

Для того, щоб отримати безкоштовний проїзд необхідно звернутися до центрального відділення Potnicki center LPP за адресою Slovenska cesta 56. Там зможуть оформити іменну річну картку Urbana. Ця картка дозволить майже рік безкоштовно користуватися міським транспортом.

Щоб оформити картку Urbana українцям необхідно пред’явити один із трьох документів:

  • картку тимчасового захисту («ісказніца»);

  • рішення про тимчасовий захист і документ, що посвідчує особу;

  • рішення про статус шукача притулку та документ, що посвідчує особу.

Читайте також: Зі Львова можна буде доїхати потягом до Угорщини і Австрії

Таким чином, з квітня цього року безкоштовний проїзд у громадському транспорті столиці Словенії буде наданий лише тим громадянам, які матимуть при собі іменну річну картку. Зазначений проїзний документ потрібно буде обов’язково компостувати щоразу при вході у транспорт. Зазначимо, що пільги не поширюються на приміські сполучення.

Нагадаємо, що безкоштовний проїзд для українців у поїзді  «Перемишль – Ганновер» продовжено до кінця травня 2023 року. При собі не потрібно мати посадкові талони, а лише необхідно показати паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!