У ТРЦ Gulliver відкриється виставка робіт художниці-шістдесятниці Любові Панченко

828 0
Також о 18:30 відбудеться лекція про творчість Панченко

У Києві 2 лютого відкриють виставку робіт художниці-шістдесятниці Любові Панченко. Роботи мисткині можна буде побачити протягом місяця на другому поверсі ТРЦ Gulliver.

Окрім картин та колажів, на виставці представлені ескізи елементів гардеробу та фото вбрання, створених Панченко.

Також о 18:30 відбудеться лекція «Дивовижна Любов Панченко» у арт-просторі на четвертому поверсі ТРЦ. Її прочитає завідувачка Музею шістдесятництва, дослідниця творчості Любові Панченко – Олена Лодзинська. Вхід для всіх вільний за умови попередньої реєстрації.

Сьогодні роботи художниці зберігаються у Музеї шістдесятництва (філії Музею історії міста Києва), де зараз триває виставка «Світ колажів Любові Панченко».

Читайте також: Росіяни знищили архів В'ячеслава Чорновола в Бучі

Нагадаємо, художниця жила у Бучі. У березні 2022 року російський снаряд частково пошкодив її будинок. Під час окупації Панченко голодувала, а після звільнення Київщини потрапила до лікарні у важкому стані. 30 квітня художниця померла.
 
Станіслав Нестеренко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!