У центрі Львова демонтували ще один МАФ

1409 0
Власник з розумінням поставився до рішення міської ради і самостійно розібрав павільйон.
фото: департамент містобудування лмр

фото: департамент містобудування лмр

У центрі Львова демонтували павільйон на вул. Князя Романа, 38, який вже кілька років простоював. Його вилучили з комплексної схеми ще відповідно до ухвали ЛМР від 26 грудня 2019 року. Про це повідомили в міському департаменті містобудування.

«Власник подавав звернення, щоб тимчасову споруду повернули у комплексну схему, але робоча група відхилила його. І причини такого рішення очевидні: у кіоску тривалий час не провадилась підприємницька діяльність. Натомість габаритна споруда займала добру частину громадського простору», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Львові стався конфлікт під час демонтажу мафу на площі Галицькій. Фото, відео

У департаменті додають, що власник з розумінням поставився до рішення міської ради і самостійно розібрав павільйон.

Зараз також тривають перемовини із власниками ще двох кіосків, які вилучили з комплексної схеми. Власникам споруд дали час, щоб самостійно забрати їх з вулиці. Якщо вони цього не зроблять, павільйони демонтує управління. У такому разі всі витрати, пов’язані із демонтажем, зберіганням споруди та відновленням благоустрою на території, де стояв кіоск, покладуть на власника.

Читайте також: У центрі Львова збудують скляний мистецький простір за 75 мільйонів гривень 

Нагадаємо, що у грудні 2019 року львівські депутати підтримали ухвалу, що дозволяє без рішення суду примусово демонтувати кіоски, де продають алкоголь. Ці МАФи вилучили з переліку тимчасових споруд, яким дозволили займатися підприємницькою діяльністю на території Львова. Також до оновленого переліку не внесли ті кіоски, площі яких займають більшу площу, ніж дозволено.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!