У центрі Львова на місці ринку «Добробут» може з’явитися новий сквер

1871 0
Формування скверу здійснюватимуть лише після завершення розгляду судових справ щодо ринку добробут.
Візуалізація громадського простору від ЛМР

Візуалізація громадського простору від ЛМР

У Львові на площі Князя Ярослава Осмомисла, де наразі розташований ринок «Добробут» може з’явитися новий сквер. Відповідне рішення погодили на Виконавчому комітеті Львівської міськради. 

Йдеться про територію пл. Князя Ярослава Осмомисла, а також територію, що обмежена вул. Лазневою, вул. Сянською та вул. Підмурною. 

Схема розташування території громадського скверу

Проте формування скверу розпочнуть лише завершення розгляду справи щодо ділянки у суді, якщо рішення винесуть на користь міської ради.

Нагадаємо, Верховний суд скерував на новий розгляд справу, щодо комунальної земельної ділянки, де був ринок «Добробут». Справу знову розглядатиме Господарський суд Львівської області. Раніше місто звернулося до Офісу генпрокурора через незаконну приватизацію землі на місці колишнього ринку.

Додамо, що у 90-х роках Львівська міська рада спільно з австрійським інвесторами планувала будівництво п’ятиповерхового готелю «Золотий Лев», надавши для цього українсько-австрійському ТзОВ «Галінвест» земельну ділянку на вулиці Стара, що поруч із площею Князя Осмомисла, за Львівською оперою. Тоді міськрада Львова зробила внесок у статутний фонд товариства, однак згодом за незрозумілих обставин вибула з переліку засновників. Будівництво завмерло у 1997 році, і місто дало дозвіл на облаштування тимчасового ринку «Добробут», що працював іще торік. Згодом працівників із цього ринку почали виселяти, хоча адміністрація запевняла, що вони самі йдуть, бо немає жвавої торгівлі, а ринок тим часом відремонтують. 

Додамо, що новий супермаркет у Львові збудували на території, де раніше був ринок «Добробут». Tvoemisto.tv розповідало давню історію з новими подробицями, як-от до чого тут радник міського голови Львова. Читайте у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!