У центрі Львова з'явилися перші «кліматичні» дерева. Де і скільки їх висадили

4220 0
Так звані «кліматичні» дерева відрізняються тим, що краще переносять посуху, морози, екстремальні погодні умови.
Фото: Олександри Сладкової у Facebook

Фото: Олександри Сладкової у Facebook

На проспекті Свободи висадили 36 «кліматичних» дерев. Йдеться про псевдоплатанові клени. Це зробили у місцях, де раніше дерев не було, для цього розібрали плитку. Про це повідомив депутат Львівської міськради, очільник комісії екології, природокористування та енергозбереження Володимир Лучишин. 

«На найцентральнішому проспекті Львова посадили 36 псевдоплатанових кленів атропурпуреа. Це адаптивні (зокрема до солі, якою, на жаль, все ще посипають хідники взимку), стійкі, великі, міцні й красивезні рослини. Але, щоби дерева не затуляли собою красу львівської архітектури, на проспекті оселили спеціальну вузьку алейну декоративну форму цих кленів-яворів, та ще й посаджені дерева з урахуванням видових точок на пам‘ятки», – каже він.

Як пояснила екскерівниця управління екології ЛМР Олександра Сладкова, так звані «кліматичні» дерева відрізняються тим, що краще переносять посуху, мороз, екстремальні погодні умови та більш пристосовані до надмірного забруднення повітря, загазованості. До «кліматичних» дерев належать, зокрема, декоративна груша, різні види кленів, деякі види ясенів, робінія, сакура тощо.

Читайте також: У Львові пояснили, чому видаляють дерева у «період тиші»

25 садженців придбали спонсори і меценати, а 11 дерев купили за кошти з міського бюджету.

Загалом цьогоріч у центральній частині Львова планують висадити орієнтовно 260-280 зелених насаджень. Вони з’являться у тих локаціях, де їх раніше не було. Зокрема, на проспектах Свободи та Шевченка, вулицях Шухевича, Коперника, Винниченка, Городоцькій, Франка. 

Нагадаємо, що в межах реконструкції вулиці Шевченка у Львові зрізали вже понад 100 дерев. Після повторного обстеження районною адміністрацією прийняли рішення додатково зрізати ще кілька. Натомість обіцяють висадити близько 156 дерев та кущів протягом весни.

Фото: з Facebook-сторінки Олександри Сладкової

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!