У центрі Львова затримали ексдепутата, який переправляв ухилянтів за кордон

1970 0
Михайла Міхняка уже доправили у СІЗО.

Колишнього керівника громадської організації «Корпус сприяння армії» і екс-депутата Рудківської міськради Михайла Міхняка, якого нещодавно оголосили в розшук, затримали у центрі Львова. Про це повідомило видання NGL.media. Також цю інформацію у коментарі Tvoemisto.tv підтвердила речниця Львівської обласної прокуратури Адріана Дмитренко.

Михайла Міхняка уже доправили у СІЗО, де він перебуватиме до того часу, поки пенітенціарна служба визначить виправну колонію, де він відбуватиме покарання.

Читайте також: Ексдепутата зі Львівщини оголосили в розшук через вивезення ухилянтів

Нагадаємо, що 8 листопада Михайла Міхняка оголосили у державний розшук. Чоловік організував схему, за допомогою якої допомагав ухилянтам покинути країну під виглядом волонтерів ГО «Корпус сприяння армії».  Самбірський міськрайонний суд призначив ексдепутату умовний термін, але прокуратура оскаржила цей вирок. В результаті Львівський апеляційний суд 25 вересня змінив вирок і Михайло Міхняк отримав 5 років ув’язнення за незаконне переправлення чоловіків за кордон через систему «Шлях». Після цього вироку Михайла Міхняка мали б затримати для відбування покарання, проте він перебував на волі.

Зазначимо, що заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод може бути безпосередньо пов’язаним з 28-річним Михайлом Міхняком, який, за даними поліції, допоміг щонайменше 20 ухилянтам виїхати закордон. І, ймовірно, навіть давав йому прямі вказівки, кого слід вносити у подання на виїзд з країни через систему «Шлях». Раніше у ЗМІ з’явилися свідчення, що Михайло Міхняк представлявся позаштатним помічником заступника голови Львівської облради, проте Юрій Холод прямо заперечив будь-які ділові стосунки з Міхняком.

Також додамо, що 14 листопада, під час сесійного засідання Львівська обласна рада погодила створення тимчасової контрольної комісії, яка слідкуватиме за роботою системи «Шлях».

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!