Львівська облрада створила комісію, яка слідкуватиме за роботою системи «Шлях»

938 0
До складу комісії увійшло 11 депутатів обласної ради.
ФОто: ЛОР

ФОто: ЛОР

У вівторок, 14 листопада, під час сесійного засідання Львівська обласна рада погодила створення тимчасової контрольної комісії, яка вивчатиме питання щодо ефективного використання коштів обласного бюджету і ситуації у сфері ввезення та надання гуманітарної допомоги, а також функціонування інформаційної системи «Шлях».

Очолив комісію голова постійної депутатської комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Назарій Сумало. До складу комісії увійшло 11 депутатів обласної ради.  

Читайте також: Ексдепутата зі Львівщини оголосили в розшук через вивезення ухилянтів

За результатами роботи тимчасова комісія подасть до обласної ради звіт та пропозиції щодо питань, які належать до її компетенції. Tvoemisto.tv очікує на коментар від Назарія Сумала щодо детальнішої роботи комісії.

Зазначимо, раніше повідомлялось, що заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод може бути безпосередньо пов’язаним з ексдепутатом Львівщини Михайлом Міхняком, який, за даними поліції, допоміг щонайменше 20 ухилянтам виїхати закордон. І, ймовірно, навіть давав йому прямі вказівки, кого слід вносити у подання на виїзд з країни через систему «Шлях». Раніше у ЗМІ з’явилися свідчення, що Михайло Міхняк представлявся позаштатним помічником заступника голови Львівської облради, проте Юрій Холод прямо заперечив будь-які ділові стосунки з Міхняком.

Нагадаємо, 14 листопада під час пленарного засідання депутати таки підтримали з низкою правок проєкт рішення щодо обмеження непершочергових видатків.  Загалом у 2024 році 75% залишку коштів обласного бюджету спрямовують на фінансування Збройних Сил України та їх територіальних органів військового управління. Детальніше, читайте тут. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!